top of page

Consiliere Terapeutică

Terapia iți poate oferi un spațiu sigur și confidential unde îți poti explora problemele, conflictele interioare și/sau problemele de sănătate mentală.  Pun accent și valorez mult autonomia și unicitatea fiecărei persoane și, indiferent de ceea ce alegi să dezvălui și ce dorești să împărtășești cu mine, te voi respecta și te voi sprijini in drumul către o stare interioară mai linistită și mai împlinită.

In calitate de terapeut, nu sunt acolo să îți dau sfaturi sau să îți spun ce să faci. Abordarea mea este non-directivă, ceea ce înseamnă că voi fi alături de tine, îți voi asculta cu atenție, fără a judeca, grijile, gândurile și sentimentele. Rolul meu este să te ajut să îți interpretezi și să îți intelegi mai bine lumea interioară pentru a ajunge la propriile tale concluzii benefice și folositoare.

Pe măsură ce relația noastră de terapie se dezvoltă pe baza încrederii reciproce, uneori s-ar putea să contest cu grijă tiparele tale de comportament și de gândire dacă observ idei contradictorii care te țin pe loc sau îți blochează dezvoltarea. Cu toate acestea, le vom examina împreună și ai sprijinul meu sincer. Încurajez acceptarea de sine, compasiunea față de sine și identificarea propriilor resurse pentru a construi stima de sine, flexibilitate mentală și emoțională și încredere în sine.

11062b_f0cd2b56e86443d68d21b6bc12fe055c_

DESPRE MINE

Sunt terapeut calificat cu Diplomă in Consiliere Terapeutică și membru înregistrat al Asociației Britanice pentru Consiliere și Psihoterapie (MBACP - Registered Member 390955). Lucrez cu experiența unică a fiecărui client folosind modelul psihoterapiei integrative. Ofer un mediu terapeutic sigur, cald și empatic, în care îți poți explora problemele, conflictele interioare și unde putem lucra împreună către dezvoltarea ta personală. 

 

EXPERIENȚĂ

Lucrez cu clienți din medii diverse și pe o multitudine de probleme personale sau de sănătate mentală. Am o formare profesională în terapie integrativă, aplicând modelul Terapiei Centrate pe Client (așa cum a fost dezvoltată de Carl Rogers) și integrând alte terapii umaniste (Existențială, Gestalt, Psihosinteză) și Psihodinamică (Psihanaliză). În plus, am cunoștinte și experiență cuprinzătoare în ceea ce privește doliu și durerea după pierdere prin munca pe care o desfășor cu cea mai mare organizație caritabilă pentru doliu din Marea Britanie - Cruse Bereavement Support. 

Ofer terapie în trei limbi: engleză, română și spaniolă.

EDUCAȚIE ȘI CALIFICĂRI

 • ​​CPCAB Certificat în Consiliere Terapeutică

 • CPCAB Diploma în Consiliere Terapeutică

 • Membru înregistrat BACP (MBACP - Asociația Britanică pentru Consiliere și Psihoterapie)

 • Certificat în Terapie Online și prin Telefon (certificat de ACTO - Association for Counselling and Therapy Online și NCS - National Counselling Society)

 • Certificare de Suport pentru Doliu (Cruse Bereavement Support, certificat de NCS - National Counselling Society)

 • În prezent studiez pentru Licența în Psihologie

SPECIALIZĂRI 

 • Terapia Individuală pentru Adulți 

 • Probleme de familie și în relații

 • Stres cauzat de muncă sau studii

 • Anxietate și atacuri de panică

 • Doliu sau alte pierderi semnificative personale

 • Depresie

 • Singurătate și izolare

 • Sănătate mentală și sprijin pentru imigranți și expats

 • Probleme de manifestare și gestionare a furiei

 • Sănătate mentală pentru bărbați

 • Sănătate mentală pre și post-natală (sprijin în timpul sarcinii, după naștere, maternitate)

 • Perimenopauză și Menopauză

 • Probleme cu stima de sine sau încrederea în sine

 • Probleme cu imaginea de sine și imaginea corporală

Dacă ai vreo întrebare sau vrei să programezi o sesiune gratuită de introducere pentru a ne cunoaște, te rog contactează-mă pe email - info@irinaflorea.com - sau folosind pagina de CONTACT. 

Întrebări Frecvente

1. Cât durează o sesiune de terapie?

Sesiunele obișnuite de terapie durează 50 de minute.

2. De câte sesiuni am nevoie?

Deoarece fiecare client este unic, nu există un număr fix de sesiuni care să se potrivească tuturor. Ofer terapie pe termen scurt sau lung, ceea ce înseamnă că vom adapta frecvența și numărul de ședințe în funcție de nevoile tale. 

 

De obicei propun să începem cu 12 sesiuni și să discutăm progresul și schimbările pe măsură ce ne apropiem de numărul de ședințe cu care am căzut de acord să începem. Vom avea astfel de evaluări în mod regulat pentru a decide împreună ce este mai de folos și benefic pentru tine. 

3. Cât costă o ședință de terapie?

O ședință durează 50 de minute și costă intre 55 GBP si 60 GBP. Ofer ședințe online sau în persoana in Frome, Somerset si in Bristol. Pentru mai multe detalii, te rog sa con

4. Cât de des trebuie să ne vedem?

La început, recomand să ne vedem săptămânal. Ulterior, putem discuta dacă e nevoie să schimbăm pe măsură ce relația de terapie începe să te ajute și să vezi rezultate.

5. Ce fel de terapie vom face?

Ofer un tip personalizat de terape adaptat fiecărei persoane cu care lucrez. Formarea mea este în Terapie Integrativă și folosesc modelul Terapiei Centrate pe Client alături de elemente și tehnici din alte terapii umaniste (Existențială, Gestalt, Psihosinteză), Terapia Psihodinamică, Teoria Modelului de Atașament, tehnici necesare pentru a adresa traume, Analiză Tranzacțională. 

6. Este terapia confidențială?

Da, serviciile mele de terapie au la bază respectul pentru confidențialitatea clientului. Vom putea discuta mai multe la prima noastra intalnire. 

7. Ce este un contract de terapie?

Un contract de prestări servicii terapeutice este un acord reciproc între mine, în calitate de Consilier Terapeutic, și tine, în calitate de Client, în care sunt prezentați termenii și condițiile alianței terapeutice.

În baza acestei înțelegeri ne asigurăm că lucrăm într-o manieră sigură și profesională, iar contractul cuprinde responsabilitățile amândurora (terapeut și client). Un contract de consiliere este, de asemenea, o bază clară pentru consimțământul informat.

După sesiunea noastră inițială de evaluare, dacă decidem să lucrăm împreună, îți voi trimite pe e-mail o copie a contractului de terapie.

8. Oferi terapie online sau prin telefon?

Da, sesiunile de terapie online sunt oferite folosind Google Meet, iar conversațiile sunt criptate pentru a proteja confidențialitatea.

9. Cum păstrezi datele și ce se întâmplă cu ele?

Sunt înregistrată la ICO (Information Commissioner's Office în Marea Britanie) pentru a respecta reglementările generale privind protecția datelor. Te rog să accesezi pagina „Privacy Policy” pentru mai multe detalii.

Tarife Terapie
bottom of page